Brief van een maatschappelijke loser

Beste tweeverdiener,
heb je ook een traan gelaten na de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen? Alsof het allemaal nog niet genoeg was, kwam daarna ineens ook de sluiting van een fabriek in Genk uit de lucht vallen. Nee, Henry Ford draait zich nu niet om in zijn graf, hij verkommert maar rustig verder.

En wat ga jij eigenlijk doen? Aan de kinderen denken die je misschien nog niet hebt? Aan jouw bankrekening of pensioensparen? Wat houdt jou nu bezig? De vernieuwing van de televisiezender Vier en het nieuwe kleedje waar de Slimste mens in gestoken is? Het vervangprogramma voor Man bijt hond en het, toegegeven.. in de praktijk soms tegenvallende, vervroegde uur van het laatavondjournaal op een? De voor deze lente geplande reis naar de Canarische eilanden?

Ik vermoed, beste tweeverdiener, dat zo'n dingen je vaak meer bezighouden dan het concept basisinkomen of de fratsen van LETSers. Het Local Exchange and Trade System, in Antwerpen een soort van ruilsysteem dat draait op het principe van betaling met handjes.
Maar met Antwerpse handjes kan je nu eenmaal geen huis afbetalen. Ook al zou je dat misschien liever doen, je daar blauw of zwartgeel aan betalen na een lening bij de bank. Al een geluk dat de auto nog zo vaak voor de deur staat, niet? De eigen auto en daarbovenop nog eens die van een autodeelbedrijf soms, een mens moet nu eenmaal op het juiste uur op het werk arriveren, een minuutje later kan echt niet.

Ik snap het hoor, de revolutie is niet voor morgen. Zet die CD van Deus maar op nu, het is eens iets anders.. toch? 'Pocket revolution' dus misschien, een aangename luisterbeurt toegewenst. I rest my case.

Popular posts from this blog

Circa 2008

Een blik op de week in de wereld (1)

Hoe gevaarlijk is dit nieuwe Coronavirus geworden (gepost op 18-3-2020) ?