Climate sessions

Overgenomen van Masereelfonds Antwerpen...


Climate Sessions
Spraakmakende films met info over het Klimaatactiekamp in Antwerpen en inleiding door actiegroependonderdag 25 juni, 20u
Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
The Age of Stupid (o.v.)
dinsdag 30 juni, 20u
Jongerencentrum Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen
Darwin’s Nightmarevrijdag 3 juli, 22u
Scheld’apen, d'Herbouvillekaai 36, 2020 Antwerpen
Flow: For Love of Water (Engels)van maandag 3 augustus tot zondag 9 augustus

Op de Belgisch-Nederlandse grens bij Antwerpen
Klimaatactiekamp


Klimaatactiekamp. Van 3 tot 9 augustus 2009 vindt het eerste Belgisch-Nederlandse klimaatactiekamp plaats. We willen honderden mensen samenbrengen om actie te voeren, kennis en ervaringen uit te wisselen en onze ideeën in de praktijk te brengen. We nodigen iedereen uit om mee te doen: het is NU dat iets moet gebeuren! Doe mee en bouw mee aan een klimaatbeweging die gaat voor radicale verandering!

naar www.klimaatactiekamp.org of mail info@klimaatactiekamp.orgThe Age of Stupid van de Britse Franny Armstrong is een documentaire over de klimaatverandering. In het jaar 2055 laat een archivaris, gespeeld door acteur Pete Postlethwaite, met beelden uit zijn wereldarchief zien welke beslissingen hebben geleid tot de vernietigende klimaatveranderingen. Tussen de beelden door worden suggesties gedaan over wat we nu nog kunnen doen om het tij te keren.

Met info over het klimaatactiekamp en inleiding door Ademloos vzw


Darwin’s Nightmare, een onwaarschijnlijk sterke, door de duivel ingeslikte en weer uitgekotste documentaire die zich via uw netvlies een weg naar uw geweten zal vreten en daar nooit meer zal weggaan, schreef Erik Stockman in Humo. Darwin’s Nightmare is geen uitgesponnen theoretisch relaas maar het verhaal van de inwoners van het Tanzaniaanse stadje Mwanza aan het Victoriameer. De economie draait er op de export van de Nijlbaars.

Met info over het klimaatactiekamp en inleiding door Petrolfront/Natuurpunt


Flow: For Love of Water. Bekroonde documentaire van Irena Salina over één van de belangrijkste politieke en ecologische problemen van de 21ste eeuw: de watercrisis. Salina pleit tegen de toenemende privatisering van de watervoorraad en focust daarbij op politiek, vervuiling, mensenrechten en de opkomst van een wereldwijd waterkartel. Interviews met wetenschappers en activisten leggen de toenemende crisis bloot. Flow geeft naast een analyse ook ruimte aan mensen en instellingen die praktische oplossingen voor de watercrisis hebben.

Met info over het klimaatactiekamp en inleiding door Catapa

Vanaf 19u Volxkeuken Deluxe, www.scheldapen.be, 5 euro

vrije bijdrage
inschrijven: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.bewww.klimaatactiekamp.org

Down to Earth, EYFA, Friends of the Earth, GroenFront, JNM, Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid, Masereelfonds, …

Popular posts from this blog

Circa 2008

Een blik op de week in de wereld (1)

Hoe gevaarlijk is dit nieuwe Coronavirus geworden (gepost op 18-3-2020) ?