Wie schrijft die blijft?

Het verwondert me soms hoe praktisch Belgen willen zijn. Ze produceren maar op, van de meest nuttige gebruiksvoorwerpen tot de meest nutteloze gadgets. De omzetting in de praktijk is vaak de maatstaf van de dingen voor de Belg. Als hij of zij een boek vasthoudt is het vaak een kookboek en er is bijna geen Belg die het belang van technische handboeken zal relativeren.
Als ik een Belg zie lopen met een boek in de hand bedenk ik dat het misschien wel is om het terug naar de bibliotheek te brengen, waar het opnieuw in de rekken kan gezet worden. Boeken drukken, verkopen en uitlenen is belangrijker in Belgenland dan ze lezen.
Wie veel boeken leest kan ze ook maar best schrijven, als je geen inkomen verwerft uit het vaak boeken lezen, waar dient het dan voor vragen Belgen zich af. Wie veel leest zonder een job te hebben is immers misschien wel een profiteur. Als je solliciteert voor een job kan je maar best veel skills aan de dag leggen, en dat ook zeker vermelden in je Curriculum vitae.
Het is slecht met de natuur gesteld weten steeds meer Belgen. Bossen en parken moeten beheerd worden, afval opgeruimd en verbrand, auto's kunnen gaan rijden op elektriciteit maar die moeten dan wel eerst geproduceerd worden. Wie met ecologie bezig is mag tegenwoordig blijven voor de Belgen, als het maar op een praktische manier gebeurt natuurlijk.

Popular posts from this blog

Over Dedecker, De Wever en Baudet

De bosbrossers tonen ons een deel van de weg naar een beter leven

Bedenkingen na de Britse verkiezingen