Reacties op de geplande Oosterweelverbinding
Uit een artikel in De Standaard van 14/06/2008:
Robin Vanlommel (27) zit in een rolstoel en om adem te kunnen halen krijgt hij hulp van een apparaat. Dat stuwt omgevingslucht in zijn longen. ‘Kun je nagaan wat dat wordt als hier nog meer fijn stof van duizenden vrachtwagens overwaait’, zucht Robin.
Hij heeft de ziekte van Duchenne, een erfelijke spieraandoening. In de week verblijft hij in het Sint-Jozefinstituut op de Luchtbal, waar nog veel mensen met longinsufficiëntie behandeld worden. Pal naast het instituut komt eerlang de noordelijke tak van de Lange Wapper. ‘De brug van de schande’, heeft hoofdgeneesheer André Adam van Sint-Jozef de Oosterweelbrug al gedoopt.
De Britse stand up comedian Nigel Williams:
Here we go again! politici beslissen om een mega-brug te bouwen over Antwerpen, het fameuse 'lange wapper brug' , en future generations are gonna get sick because of it! Burgermeester Janssens zegt 'dat eens een beslissing genomen is moet je niet omkijken', in zijn woorden "zoals peter Tosh zingt "walk and don't look back"; fuck ! ik hoop dat Janssens mij nooit overhoop rijdt, dat wordt een vluchtmisdrijf!!!!
Walk, look back, repair your mistakes and walk on.
KOM OP TEGEN HET LANGE WAPPERBRUG


Ademloos vzw
roept op om op 20/6 van 11,00 tot 13,00 naar de Grote markt van Antwerpen te komen uit solidariteit met het Sint Jozefinstituut. De Lange Wapper passeert immers op 5 meter van deze instelling voor mentaal en fysiek gehandicapte kinderen, de grootste van Vlaanderen in zijn soort!
Ademloos organiseert op vrijdag dit ludieke protest met o.a. de eerste live uitvoering van de Vlaamse versie van "l walk and don't look back" van Peter Tosh.

Popular posts from this blog

Circa 2008

Een blik op de week in de wereld (1)

Hoe gevaarlijk is dit nieuwe Coronavirus geworden (gepost op 18-3-2020) ?