Een blik op de week in de wereld - midden juli

De armoedecijfers en de elkaar in de hand werkende crisissen op sociaal en ecologisch vlak liegen er niet om: Europa is aan het verrechtsen. Straffe electorale cijfers zoals die van Vlaams Belang en later N-VA in Vlaanderen zouden weleens de voorbode kunnen zijn van soortgelijke dingen in andere landen.
In Nederland en Frankrijk doen "populistische" ultrarechtse partijen het opvallend goed in de peilingen. In Duitsland zal het dit jaar moeilijk worden voor Groenen, Die Linke en de Piratenpartij om het grote overwicht van de traditionele partijen te doorbreken.
In Zuid-Europa is de situatie niet beter, ondanks massaal protest daar, integendeel.. de politieke malaise is er groot. De zelfmoordcijfers in Griekenland liegen er ook niet om. In Portugal is de armoedesituatie bijna even slecht als in Griekenland. In Spanje worden steeds meer vrouwen de prostitutie in gedreven.
Het is moeilijk om hoopvol te blijven.
<>
@ partijen van het establishment in Vlaanderen: Anderstaligen? Geen probleem. Geef hen een future, futur, Zukunft,... in Europa.
<>
Ook de N-VA wil blijkbaar de monarchie behouden, maar tegelijkertijd het land splitsen. Hoe kan men de rol van de monarchie hervormen als er geen Belgische staat meer is? Het is niet de eerste keer dat de N-VA zichzelf tegenspreekt, door zijn soms pragmatische manier van aan staatsbeheer doen. Volksmisleidend is dat.
De partij heeft een vijfjarenplan opgesteld voor die dotaties van Astrid en Laurent weg te werken, dan stem je voor minstens 5 jaar in met het behoud van de monarchie. 
Dat geeft ook aan dat het voor hen niet zo belangrijk is of er een monarchie is of niet. Ik denk ook niet dat ze er vanuit gaan dat ze binnen dit en 5 jaar het land kunnen splitsen. Als ze daar wel vanuit gaan zijn ze nog wereldvreemder dan ik denk.
 
Het rommelt ook volop in N-VA Turnhout. Zoiets krijg je dus als je van kleine rechtse partij in geen tijd tot enorm grote rechtse partij ontwikkelt die vooral op de populariteit van een kopstuk (in dit geval Bart De Wever) teert: carrieristen en erg bedenkelijk of onbetrouwbaar p...ersoneel (de burgemeester heeft een verleden als racistische leerkracht in Turnhout) tot in de hoogste rangen, en als het gevolg daarvan ook al snel interne strubbelingen.
In het verleden ging de Nederlandse Lijst Pim Fortuyn er zelfs aan ten onder.

<>

Uit een artikel over prostitutie van eind februari, in de krant Trouw: "Klanten krijgen in Zweden een boete of kunnen zelfs in de gevangenis belanden. In Zweden wordt gezegd dat er zo'n vijftienhonderd prostituees zijn. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er naar schatting dertigduizend." Nederland heeft een bevolking van bijna 17 miljoen mensen, Zweden heeft een bevolking van bijna 10 miljoen mensen.
Uit onderzoek blijkt nu dat Zweden gemiddeld het minst seksueel actief zijn van alle Europeanen. Eerder hoorde ik al dat Zweden over het algemeen een nogal gelukkig volk vormen.
Uit nog ander onderzoek, van 9 jaar geleden, blijkt dan... weer dat het wat seksueel veilig gedrag in verband met ziektes veel beter had gekund in Zweden. 


<> 

Volg mij ook in het Engels op Twitter, ik zet er ongeveer dagelijks iets op.
 

Popular posts from this blog

Circa 2008

Een blik op de week in de wereld (1)

Hoe gevaarlijk is dit nieuwe Coronavirus geworden (gepost op 18-3-2020) ?